Over Velocitas

SV Velocitas is op 1 juni 1950 opgericht en is het heeft het seizoen (2014 – 2015) haar 65ste verjaardag gevierd. De club is gestart in het oude dorp met het veld aan de Hoogmadeseweg. Ons huidige complex met ons eigen clubhuis ligt in sportpark 'de Bloemerd' in Leiderdorp. Tijdens het zaalseizoen is sporthal 'De Does' onze thuishal.

Velocitas is een zaterdagclub, wat betekent dat er geen wedstrijden op zondag worden gespeeld. Wij hebben ca. 400 leden en hebben de doelstelling om in de komende jaren voorzichtig te groeien. In de loop van de jaren is Velocitas van een club, waarbij de tolerante en ontspannen sfeer iets belangrijker was dan het presteren, uitgegroeid tot een club waar aandacht en plaats is voor zowel de topsporters, de aanstormende jeugdige talenten als de breedtesporters van jong tot oud. Bij Velocitas kun je al vanaf je 3e jaar korfballen bij de Kangoeroes, terwijl er ook fanatieke (oudere) senioren zijn die nog heel plezierig een balletje gooien bij het Recreantenteam.

Om de sportieve doelstellingen te kunnen halen, wordt er permanent geïnvesteerd in het verhogen van de kwaliteit van de trainers, de spelers en speelsters, maar ook de faciliteiten om de leden hun hobby op een zo fijn mogelijke manier te kunnen laten beoefenen.

Bovenstaande betekent ook dat er op bestuurlijk niveau een behoorlijke omslag heeft plaatsgevonden, resulterend in een heldere organisatie. Het motto van het bestuur is: ‘Een bestuur met een visie, duidelijke verantwoordelijkheden, transparantie en volledige openheid van zaken’.

In het kader van haar maatschappelijke functie heeft Velocitas sinds een aantal jaren een zeer florerende groep G-spelers. Deze groep is als een volwaardige partij binnen de vereniging opgenomen. Ons G-team is in het seizoen 2014-2015 Nederlands Kampioen geworden.

We durven te stellen dat er voor elk wat wils is en gaat prestatie en gezelligheid op de juiste manier hand in hand.

Naast het korfbal worden er bij Velocitas veel andere activiteiten georganiseerd. Zowel voor de eigen leden als ook voor de Leiderdorpse gemeenschap. Enkele van de grote activiteiten zijn de jaarlijkse Leiderdorpse avondvierdaagse (in 2016 voor de 40ste keer!), diverse eigen korfbaltoernooien (waaronder het schoolkorfbaltoernooi) en het Velocitas jeugdkamp. De jeugdcommissie organiseert bijvoorbeeld voor de jonge jeugd het Sinterklaasfeest, knutsel- en zwemmiddagen. Voor de oudere jeugd en senioren zijn er de ZAK-avonden, een Carnavalsfeest, disco of gewoon een gezellige avond in de kantine.

De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Dit zijn enthousiaste actieve leden en ouders. Iedereen draagt zijn steentje bij. Als bestuurs- of commissielid, trainer, coach, scheidsrechters, maar ook de mensen achter de bar of de mensen die zich beschikbaar stellen om het clubgebouw weer spic en span te krijgen of als chauffeur de jonge leden naar hun uitwedstrijden te rijden.

Kortom:

Velocitas is een florerende vereniging, met een mooie geschiedenis en een prachtige toekomst, waar je als korfballiefhebber graag bij wilt horen en waarvoor het de moeite waard is je steentje aan bij te dragen.

Geen activiteiten gevonden