Velocitas 1/2

Selectie Velocitas 1/2

Velocitas 1 2

Heren: Kevin de Boer, Ivar van Driel, Joachim Jägel, Pieter Paardekoper, Thomas de Boer, Per Bosman, Tom Glasbeek, Vincent van Westerop

Dames: Christel Zwanenburg, Jet van Osnabrugge, Simone Laman, Debby Halvemaan, Amanda Pikaar, Lianne van Meurs, Liesbeth van den Berg, Kelly Bavelaar, Lian van den Berg

Trainer/Coach: Leo van de Bos, Arno van Haarlem

Teambegeleider: Joke de Boer

Verzorger: Annelies Haasnoot

“Het duurt vast niet lang meer voordat we internationaal terrein gaan veroveren!”, grapte het eerste team van Velocitas. Afgelopen zaterdag reisden de Leiderdorpers namelijk helemaal af naar het hoge noorden. In het Friese dorpje Britsum vond er een spannende pot korfbal plaats. Hoewel het balletje soms de andere kant op leek te rollen, wist Velocitas toch twee punten mee terug te nemen naar Leiderdorp.

De veldschoenen ontwaakten uit hun winterslaap dit weekend. Na een feestelijke afsluiting van het zaalseizoen een paar weken geleden, moest het eerste team van Velocitas nu toch echt weer serieus aan de bak. Ook op het veld staat er namelijk nog een belangrijke kampioenstitel op het spel. Het was hard werken, maar dat werd rijkelijk beloond met een overwinning.

foto kampioenschap selectie

Afgelopen zaterdagavond was er een groot feest in het clubgebouw van Velocitas. Wat de reden was van de feestvreugde? Een paar uur eerder werd zowel Velocitas 1 als 2 kampioen. Beide teams promoveren.

Het eerste team van Velocitas pakte afgelopen zaterdag met gemak twee punten. De tegenstander was DSO, die op de zevende plaats staat in de competitie. Velocitas neemt nog steeds de leiding en maakt daarmee een grote kans op het kampioenschap.

Het eerste team van Velocitas heeft afgelopen zaterdag gewonnen van VZOD uit Kudelstaart. De uitwedstrijd werd gewonnen met 12 - 28. Dankzij de overwinning staat Velocitas nog altijd eerste in de tweede klasse van de zaalcompetitie.

Het Leiderdorpse selectieteam van Velocitas gaat na afgelopen zaterdag weer alleen aan de leiding in de tweede klasse van de zaalcompetitie. Velocitas won in eigen huis van ZKC ‘31 met 27 - 20, terwijl medekoploper GKV niet verder kwam dan een gelijkspel tegen EKVA.

Velocitas heeft geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen EKVA. De lastig bespeelbare ploeg uit Almere werd verslagen met 20 - 23. Velocitas behoudt met de winst de eerste plaats, die wordt gedeeld met GKV uit Den Haag.