Velocitas A4

Wat een grandioze verrassing was dat 2 weken geleden, onze overwinning op KZ Danaïden. Daarna hielden de verrassingen gelukkig niet op. Precies een week later stonden we op het veld van Tempo, wetende dat degene die die wedstrijd zou winnen nog mee zou kunnen doen voor de titel.

a4

Bijna niet te geloven, Velocitas A4 eerste van boven!

Na seizoenen vol gedonder, eindigde het vaak eerste van onder.

Het kan zaterdag eindelijk gebeuren, om het seizoen met goud in te kleuren.

Kom juichen bij ons korfbalpottie, na afloop in de kantine, feest en roti!

Weerbericht 13 MEI 2017
Regen, heel veel regen. De wateren rond de Leidse velden van KZ Danaïden krijgen te maken met een verhoogde piekafvoer van jewelste om en nabij 16.00.
Sportlinked 13 MEI 2017
KZ Danaïden A4 - Velocitas A4, aanvang 16:00

Na 2 korfballoze zaterdagen is het eindelijk weer tijd om een nieuw potje te spelen. Vandaag moeten we tegen de koploper KZ Danaïden. Het weer zit ons ontzettend mee vandaag: de zon knalt bijna z’n voegen uit. Waar we vorige wedstrijd lang met onze vinger in de lucht hebben gestaan om de windrichting en daarmee de gunstigste korf om mee te beginnen te bepalen, moeten we deze week vooral rekening houden met het feit dat we liever niet verblind worden door iets anders dan onze schitterende doelpunten. Al met al hebben we weer onnoemelijk veel zin om de tegenstander omver te blazen. Dat zal wel veel moeite kosten vandaag, want er is geen pufje wind te voelen die ons kan helpen.

Na de uitgebreide verslaggeving van het territoriale conflict over ‘Veld 1’ in het wedstrijdverslag van Velocitas A3, met wie wij sinds de desbetreffende dag een haat-liefde relatie onderhouden, kon een verhaal van onze kant natuurlijk niet uitblijven. Het frisse lente zonnetje brengt in beide teams het vurige beest naar boven, het beest dat bereid is te vechten voor ​zijn​ gebied. Het conflict begint ietswat onwennig tijdens het inschieten maar mondt na enige tijd uit in een woordenwisseling van formaat. Wanneer het ons eindelijk gelukt is om het felbegeerde hoofdveld te veroveren, gooit onze scheids roet in het eten. Vanwege de uitlopende wedstrijd van Velocitas 1 moeten wij ons vers veroverd gebied inleveren. Na een diepe zucht en een beetje pijn in ons hart, leggen we de lijnen uit op Veld 2. Na onze werkzaamheden zijn we toch wel een beetje trots, want ook al is het Veld 2, het veld ligt er prachtig bij. We zijn klaar om hier terrein te winnen.

1 April, korfbal in je bil. Een eeuwenoud oerhollands gezegde, gestoken in een alledaags jasje. Want als er 1 sport is die met z’n tijd meegaat, is het wel die prachtige sport met die gele korf. Begin september stapten we het zanderige kunstgras op, vlak voor de échte kou waggelden we naar de warme zaal en nu springen we bijna net zo uitzinnig als koeien die voor het eerst naar buiten gaan het veld in de Bloemerd op. Precies op het goede moment. De weergoden hebben er namelijk voor gekozen hebben om de temperaturen omhoog te gooien. Onze noppen zijn afgeklopt, onze broekjes en rokjes gladgestreken en de flesjes water gevuld. Veldseizoen, kom maar op.

Na een weekje school is daar eindelijk de zaterdag weer. Vandaag zullen we voor de laatste keer dit seizoen De Does betreden.

We moeten vandaag tegen ESDO, waarmee we gedeeld vierde staan. Vandaag winnen betekent de Kockengenaren definitief achter ons laten. Vandaag verliezen zou kunnen betekenen dat de vierde plaats verleden tijd is, afhankelijk van wat de andere ploegen doen.