Velocitas D3

Jongens: Rein, Tycho, Dinand, Jasper

Meisjes: Hannah, Laura, Yara, Julie, Emma, Jette

Trainer/Coach: Sabrina en Remco

In deze laatste zaalcompetitiewedstrijd, op zaterdag 10 maart 2018 uit tegen TOP, ging de D3 van Velocitas voor zilver. VZOD D2 was al kampioen, en TOP stond tweede met een net wat beter doelsaldo dan Velocitas.

Op zaterdag 13 januari 2018 won de D3 van Velocitas voor de vijfde keer op rij, ditmaal van SDO (H) D1. De eerdere uitwedstrijd tegen SDO ging verloren. SDO heeft, volgens hun coach, het luxeprobleem dat er twaalf spelers voor twee D-teams zijn. Deze spelers wisselen door en dus wisselt de teamsterkte. De vorige keer speelde Velocitas zelfs tegen een met C-spelers aangevuld team. Ditmaal leek het team meer op dat, waar de D3 op het veld tegen speelde.

Zonder Emma, maar met Suraya (dankjewel!) speelt de D3 van Velocitas op 6 januari 2018 thuis tegen TOP D4. TOP is de nummer 2 van de competitie. De D3 bezet de derde plek. Spelers en coaches verwachten een zware wedstrijd, helemaal wanneer de lange sp(e)el(st)ers van TOP de Doeszaal betreden.

Na een moeizame start van de zaalcompetitie lijkt de D3 van Velocitas zich herpakt te hebben. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Tegen SDO verloor de D3 door de tegenstander te onderschatten: er stonden andere, sterkere spelers in het team waar we op het veld van hadden gewonnen. Met VZOD is het steeds stuivertje wisselen, en ditmaal won VZOD. Pas twee weken geleden, tegen KIOS, pakte de D3 de eerste punten. In een superspannende thuiswedstrijd werd het 6-5.

Was het een vogel? Was het een vliegtuig? Nee, het was super-Rein met misschien wel een record. Ik - medetrainer/-coach Remco - heb in ieder geval nog nooit zo’n snel korfbaldoelpunt gezien. Het in groten getale aanwezige publiek - dank allemaal! – vast ook niet. Dit is wat er gebeurde.

Zaterdag 21 oktober 2017 zal vooral de heren van Velocitas D3 nog lang bijblijven. Hopelijk wel op een positieve manier. Niet zoals gebruikelijk een van de heren, maar Laura was ditmaal topscorer. Toegegeven, Laura speelde een deel van de wedstrijd als heer, maar toch. Trouwens, alle D3-spelers kregen tegen het arme Madjoe D5 kans om te scoren, en vrijwel iedereen maakte er gebruik van.

Op de heerlijke korfbalochtend van 14 oktober 2017 spelen VZOD D2 en Velocitas D3 in Kudelstaart de 'return'. Thuis, in de Bloemerd, werd het 7-8 voor VZOD. Als de D3 nog gedeeld kampioen wil kunnen worden, dan moet er ditmaal gewonnen worden.